Snickarbloggen – Allt inom snickeri och renovering

6 bra tips för att välja byggföretag för ditt projekt

1. Definiera dina behov och mål

Det första steget i att välja ett byggföretag är att definiera dina behov och mål för projektet. Var tydlig med vad du vill uppnå och vilka specifika krav du har. Det kan vara allt från att bygga om ditt hem till att konstruera en ny kommersiell fastighet. Genom att ha en tydlig vision kommer du att kunna kommunicera dina behov till byggföretagen du överväger.

2. Utför en grundlig efterforskning

Innan du fattar beslut bör du ägna tid åt att forska om olika byggföretag som är verksamma i ditt område. Gör en lista över potentiella företag och undersök deras erfarenhet, rykte och kvalifikationer. Titta på deras tidigare projekt och läs kundrecensioner för att få en bättre uppfattning om deras arbete. Att göra en noggrann efterforskning kommer att ge dig viktiga insikter och hjälpa dig att göra ett informerat beslut.

3. Be om referenser

När du har identifierat några byggföretag som verkar vara lämpliga är det viktigt att be om referenser. Kontakta tidigare kunder och fråga om deras erfarenhet av att arbeta med företaget. Fråga om de var nöjda med resultatet och om de skulle rekommendera företaget till andra. Referenser kan ge dig värdefull information om hur väl företaget utför sitt arbete och hur de hanterar kundrelationer.

4. Kontrollera kvalifikationer och licenser

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer ett byggföretag är deras kvalifikationer och licenser. Kontrollera att företaget har de nödvändiga tillstånden och certifikaten för att utföra det aktuella arbetet. Detta kommer att ge dig förtroende för deras expertis och förmåga att leverera en kvalitetsprodukt. Var noga med att också kontrollera att företaget har tillräcklig försäkring för att täcka eventuella olyckor eller skador som kan uppstå under arbetet.

5. Få tydliga offerter

Innan du bestämmer dig för ett byggföretag är det viktigt att få tydliga offerter från de företag du överväger. Offerterna bör vara detaljerade och innehålla kostnadsuppskattningar, tidslinjer och en beskrivning av det arbete som ska utföras. Jämför offerterna för att få en bättre förståelse för kostnaderna och vad som ingår i priset. Var försiktig med orealistiskt låga offerter, eftersom detta kan vara en varningssignal för dålig kvalitet eller dolda kostnader.

6. Kommunikation och samarbete

Slutligen är det viktigt att du känner dig bekväm med kommunikationen och samarbetet med byggföretaget du väljer. Du kommer att spendera mycket tid med företaget, så det är viktigt att du kan kommunicera klart och effektivt. Var tydlig med dina förväntningar och fråga om deras kommunikationspraxis. Bra kommunikation och samarbete kommer att vara nyckeln till att uppnå framgångsrika resultat för ditt projekt.

Genom att följa dessa tips och göra en noggrann utvärdering kommer du att öka dina chanser att välja ett pålitligt och kompetent byggföretag för ditt projekt.

Vikten av att välja rätt byggföretag

Att välja rätt byggföretag är av avgörande betydelse för att säkerställa att ditt projekt blir framgångsrikt. Ett pålitligt och kompetent byggföretag kommer att ha erfarenhet och kunskap för att hantera olika typer av projekt och uppfylla dina specifika behov. Genom att investera tid och energi i att välja rätt byggföretag kan du undvika potentiella problem, förseningar och kostnadsöverskridanden som kan uppstå om du samarbetar med oseriösa eller oerfarna företag. Eftersom byggprojekt ofta involverar betydande investeringar är det viktigt att göra en noggrann utvärdering och välja ett företag som du kan lita på.

Fördelar med att välja ett pålitligt byggföretag

Att välja rätt byggföretag är en viktig beslut för att säkerställa att ditt projekt blir framgångsrikt. Genom att definiera dina behov och mål, utföra grundlig forskning, be om referenser, kontrollera kvalifikationer och licenser, få tydliga offerter samt fokusera på kommunikation och samarbete, kan du öka sannolikheten för att välja ett pålitligt och kompetent företag. Investera tid och energi i processen och var inte rädd för att ställa frågor eller begära ytterligare information. Ett bra byggföretag kommer alltid att vara villigt att svara på dina frågor och ge dig den information du behöver för att fatta ett informerat beslut.

Smarta tips vid renovering av badrum

Funderar du på att renovera ditt badrum? Behöver du en varm dusch för att tvätta bort dagens stress och intryck? Gå raka vägen till ditt badrum som fungerar som en lite märklig, men ändå effektiv, fristad från världens elände och svårigheter. Nu ska vi förstås inte lägga alltför stor press på badrummet, men det spelar faktiskt en viktig roll i våra liv och förtjänar därför samma uppmärksamhet och känsla för detaljer som allt annat.

Tips för renovering av badrum

Om du är trött på hur ditt badrum ser ut kommer här några på tips på vad du kan göra för att uppdatera det lite. Ett komplett badrum måste kunna tillgodose dina fysiska såväl som dina spirituella behov. Om du funderar på att göra förändringar i ditt badrum, kolla gärna duktiga Snickare i Visby för badrumsrenovering på Gotland.

1. Inventarier

När du väljer inventarier, se till att de både är vackra och praktiska. Du kan t.ex. välja ett fristående handfat i stället för en kommod. Ett klassiskt badkar med tassar skänker också karaktär till ett badrum. Du kan även få härliga, uppfriskande “regnskurar” i duschen med en särskilt duschmunstycke.

2. Golv

Golvet är en väldigt viktig del i ett badrum. Du måste välja ett som är både tåligt och hållbart och som samtidigt ser bra ut. Välj mellan keramik, marmor eller stenplattor eftersom de är vattenavvisande. Du kan installera värmeslingor under det för att få en varm yta på golvet. Ett alternativ är att använda ett trägolv som får döljas med t.ex. mattor eller annat, det ger en annan värme än kall marmor och sten.

3. Spegel

Vilket badrum är komplett utan en elegant spegel? En fin spegel ovanför handfatet blir en bra fokus och mittpunkt i badrummet. Du kan även ha en sminkspegel monterad ifall du behöver det. Det kan också vara en bra tidsbesparande idé att montera en upplyst spegel i duschkabinen att använda till rakning och annat så att du får bästa möjliga resultat.

4. Badkar

Badkar är den ultimata lyxen i ett badrum så om du har plats för det ska du definitivt överväga att skaffa ett. Ett vanligt 150 cm-badkar duger gott och väl och det ger tillräckligt med utrymme att sträcka ut sig på och fungerar även att lägga upp fötterna på. Och det är inte tillräckligt djupt för att vara en potentiell fara. Köp ett som har stöd för ryggen, eller med en vinklad kortsida så att du får nackstöd. Har du plats för ett smalt badkar, köp en med extra djup.

5. Utnyttja utrymmet optimalt

Med detta menar vi att t.ex. använda utrymmet mellan väggreglar genom att göra om dem till inbyggda höga skåp för förvaring. Du sparar inte bara golvutrymme utan det ser också bra ut. Gör skåpet minst 7 cm djupt och se till att dörren har samma färg som väggen så att de smälter samman.

6. Ljussättning

Det här är en viktig aspekt som kan förändra ett badrum på många sätt, t.ex. kan man få badrummet att se större ut. Skaffa halogenspotlights, väggkandelabrar och liknande. Du kan också installera dimmer för stämningsbelysning och för att spara el.

7. Designa din dusch

I stället för en duschkabin, som kan vara lite väl instängt, kan du överväga en mer öppen dusch. Se bara till att duschen har ett välutformat dräneringssystem och att du installerar en takdusch som inte strittar så mycket så att området utanför duschen förblir torrt.

8. Integrera lyx

För en fullständig makeover kan du lägga till några lyxiga detaljer såsom doftljus, TV, musikanläggning eller varför inte en eldstad om du har plats för det. Köp frottéhanddukar eller en stoppad stol för en mysig hörna i badrummet. Gör det till en privat oas dit du kan ta din tillflykt.

Rengöring och underhåll av tak

Ditt tak är den största delen av ditt hus och du måste skydda det genom regelbundna inspektioner och rengöring, minst två gånger per år. Du bör göra detta på hösten för att se till att det står redo inför det kalla vädret, och sedan en gång på våren för att se till att det klarade att stå emot naturens plågor under vintern. Om det har snöat kraftig eller om det stormat mycket kan du behöva kolla till det direkt efter. För att veta vilket underhåll som krävs bör du läsa tillverkarens rekommendationer och de från ditt försäkringsbolag. Om du inte klarar av att rengöra och underhålla ditt tak själv, se till att du anlitar en professionell snickare i Visby för detta.

Tips på hur du rengör ett tak själv

Om du bestämt dig för att du ska rengöra det själv, se till att du börjar att arbeta uppifrån och ned. Se till att din stege är stadig och att du har någon som tittar på dig då du städar taket, om något händer där uppe, och kan hjälpa till eller kalla på hjälp. Använd skyddsglasögon, handskar och halkfria skor. Försök att undvika att gå på takplattorna så mycket som möjligt eller på taket över huvud taget med skor med gummisulor.

När du står uppe på taket så är detta det du bör göra:

 • Om ni just befunnit er i en stor snöstorm så kan du använda en särskild skovel för att skjuta ner snön för att lätta på tycket för taket. Klättra inte upp på taket och försök skotta bort det. Du kan då ramla och falla ner från taket.
 • Ta bort allt lösliggande skräp såsom pinnar och löv med hjälp av en sop.
 • Om det finns mossa, alger eller svamp på ditt tak bör du skrubba bort det med en borste med långt handtag. Om du låter det vara kvar kommer det börja äta upp materialet som taket är gjort utav. För att förebygga att det kommer tillbaka kan du sätta fast kontrollband av koppar, bly eller zink.
 • Om du har träd i närheten av taket trimma ner grenarna som hänger över det. Under en storm kan de annars falla ner och skada taket, och det bygger också en bro för skadedjur att klättra ner på ditt tak.
 • När du rengör på taket titta efter hur fågelpopulationen ser ut runt omkring. Fågelbajs har hög syrlighet och kan äta sig in i takets material. Deras bon kan också blockera avlopp som kan orsaka ett stopp och som i sin tur kan leda till en vattenläcka på ditt tak. Tyngden av det extra vattnet kan leda till att taket kollapsar. När du tar bort fågelbon eller fågelbajs så använd en ansiktsmask för att undvika att andas in bakterier och baciller som kan leda till smitta.
 • Titta efter trasiga, lösa, bortblåsta, missformade eller naggade takplattor. 

Parkettgolv – Snabba tips för underhåll och skötselråd

Underhåll av ditt parkettgolv

Det är oerhört viktigt att du tar god hand om ditt parkettgolv. En städrutin är nödvändig, och att den utförs kontinuerligt. Utöver en regelbunden rengöring så kommer här några tips för ett snabbt underhåll av ditt parkettgolv.

Damma dagligen

När du dammar av golven använd en trasa eller mopp av mikrofiber eftersom de låser in dammpartiklarna, smutsen, allergenerna och katt- eller hundhåren med hjälp av den elektriska laddningen som skapas då man använder dem. Dessa är också mer effektiva och säkra än de traditionella soparna då de kan orsaka repor på golvet. När du använder en mopp av mikrofiber så håll den hela tiden så nära golvet som möjligt då smutsen på så sätt hålls säkert fängslat i materialet. Det bästa sättet att undvika repor i golvet är att damma av golvet dagligen med den ovan nämnda trasan eller moppen.

Dammsug parkettgolvet en gång i veckan

Använd munstycket till dammsugaren med de mjuka borststråna efter att du dragit av golvet med moppen. Men även fast du använder ett extra mjukt munstycke kan det fortfarande repa golvet om skräp ligger kvar på det. Se till att du inte använder ett munstycke som kan skada golvet.

Fuktmoppa en gång i månaden

När du ska moppa ditt golv med vätska se till att du har en mopp anpassad för parkettgolv. Använd helst en som har ett mopphuvud av mikrofiber. Se till att moppen endast är lätt fuktad och använd minimalt med rengöringsmedel. Innan du använder ett rengöringsmedel överhuvudtaget, kolla vad tillverkaren av golvet rekommenderar, särskilt om du har ett speciellt lack eller liknande på golvet. Ångtvätta aldrig eller moppa med en blöt mopp på dessa golv då detta kan skada det allvarligt samt lämna det glanslöst.

Snabba tips för underhåll av ditt parkettgolv

 • Torka upp allt spill ögonblickligen
 • Sätt en matta vid ingången för att reducera mängden smuts och damm som dras in i hemmet
 • Sätt möbeltassar på alla möbler, minst 2,5 centimeter i diameter, gjorda av hårdplast utan färg eller filt som inte färgar av sig för att skydda golvet.

Vad är rätt underhåll av parkettgolvet?

Att underhålla ett parkettgolv är inte bara att hålla det rent utan också att skydda det från skadliga UV strålar och värme som också kan skada ditt golv genom missfärgningar. Använd dina persienner eller gardiner för att skydda golvet så gott det går från heta UV strålar genom fönstren. Du bör även slipa om golvytan varje två till sex år. Om du har en finish på golvet så bör du bättra på den vartannat år ungefär för att bibehålla glansen. När du ska se till golvytan bör du anlita rekommenderade snickare i Visby då det kan behövas slipas först för att få bort synliga repor, missfärgningar och hål.

Lägga trägolv – högre klass på ditt hem på ett naturligt sätt

Därför bör du lägga trägolv

Att kunna inreda sitt hem med trägolv är en himmelsk känsla. Du får uppleva det sköna lugnet från naturen samtidigt med charmen av de vackra inslagen i träet och dess unika design. Det finns en uppsjö av olika trägolv att välja på, i olika designer, texturer och färger o.s.v. De får ditt hem att kännas annorlunda och får dig att känna dig annorlunda. De är lätta att hålla rent, och lätta att installera, så detta är framtidens golv i designvärlden. En investering som är värd att investera i.

Fördelar med inreda hemmet med trägolv?

 • Ger långlivad skönhet och elegans till ditt hem
 • Lätta att rengöra (och med få kemikalier)
 • Undviker att samla upp damm och är därför det bästa valet för en dammallergiker
 • Är skonsamma p.g.a. dess mjukhet mot dina ben och leder jämfört med stengolv eller kakel
 • Det är klart bäst för miljön. Inga skadliga kemikalier frigörs då man tillverkar trägolv, såsom koldioxid
 • Sist men inte minst, det bidrar verkligen till att göra hemmet mer elegant

I större fastigheter gör sig trägolv bäst. Därför väljer många nya husägare nu för tiden att satsa på denna sorts golv när de skapar sitt drömhem. Feedbacken som många ger är god, det krävs lite tid att underhålla dem och installera dem, samt att de ser riktigt bra ut i hemmet. I och med att trägolv i hemmet är en växande trend har det lett till ett ökat pris, ibland blir de lite dyrare än andra sorters golv. Men varför inte investera den pengen och njuta av lyckan trägolvet som just installerats i ditt hem ger dig för resten av livet.

Att installera trägolv

En riktig installation av ditt trägolv leder till en lång livslängd och ökar värdet på ditt hus. Det är en väldigt enkel process för din del. Det enda du behöver göra är att välja ut den perfekt designen på ditt trägolv och lämna resten åt din golvläggare eller snickare, en snabb och enkel process för hen med. Dessutom helt utan byggdamm! Äntligen har du fått det perfekta golvet du alltid velat ha. Man kan installera sitt trägolv på olika sätt beroende på hur rummet ser ut och allt som kommer med det, samt hur husägaren själv vill ha det.

Lackering av trägolv

Man lackar ett trägolv främst för att bibehålla dess skönhet, kvalité och förlänga livslängden.

Varför är det så viktigt att lacka och lacka om det?

 • Lacket skyddar golvet mot skador från hård hantering
 • Det görs för att förhindra att en del av träet reser sig och skapar en tuff yta
 • Det framhäver träets naturliga färg

En omlackering gör för golvet vad en doktor ibland kan göra för en sjuk patient. Det är en enkel process, både applikationen av lacket samt slipningen av golvet. Detta kan göras utan mycket arbete från din sida – ring helt enkelt din golvläggare eller snickare och hen kan göra det åt dig. En omlackering eller installation av ett trägolv görs på ett sätt som minimerar damm och som skapar väldigt lite stress för dig. En bra snickare i Visby kan se till att ditt golv hålls i bästa skick, behållandes dess elegans, skönhet och perfektion.

Framför allt så kan du med en omlackering förändra ditt golvs utseende, kanske med färgade delar, en akryllack istället, ett färgbyte etc. utan att du förstör trägolvets styrkor och andra egenskaper.

Gör om i ditt hem genom att installera de där trägolven du alltid velat ha, de som du vet passar allra bäst in i ditt hem.

Välj rätt byggbolag för nybyggnation samt renoveringsprojekt

Det är inte alltid lätt att hitta det rätta byggbolaget, eftersom det finns så många aspekter man måste ta hänsyn till när man anlitar ett byggbolag så ska man verkligen välja byggföretag med gott omdöme. Detta gäller förstås även för snickare i Visby. Med alla olika sorters byggnader som du kan tänka dig vilja konstruera, så vill du säkerställa att företaget som du anlitar är helt säkra på vad de håller på med så att det blir rätt. Självklart är det här lättare sagt än gjort, men sanningen är att det finns många misslyckade försök på att göra vackra byggnader. Hursomhelst, om du tar dig tiden att lära dig lite mer om byggnaden och hur man ska konstruera de så kommer det inte ta lång tid innan du vet vilket företag som passar bäst för just dina ändamål.

En guide till att välja det rätta byggbolaget

Det första som kommer tas upp är förmodligen att du går med på själva projektet, vilket är något som kan ta lite tid. Du kanske vill starta ett långsiktigt projekt och beroende på hur lång tid det tar att slutföra projektet desto mer pengar kommer du få lägga ut. Din budget är väldigt viktig i alla storskaliga byggnadsprojekt eftersom det ofta är svårt att förutse exakt hur mycket pengar som kommer spenderas. Ofta är det möjligt att få en generell idé om hur mycket pengar som kommer behövas för att slutföra ett projekt, men de stämmer inte alltid så bra.

Som med det mesta i livet och säkerligen när det kommer till att hitta ett bra byggbolag, så vill du verkligen hitta på ett företag som har mer erfarenhet och vet exakt hur de ska få jobbet gjort. Ett bra byggbolag kan definitivt hittas nu för tiden och det är nog verkligen inte den svåraste saken i världen att uppnå. Hursomhelst, om du vill säkerhetsställa dig om att företaget du hyr för att bygga åt dig kommer slutföra det som du ber om, se till att du lägger extra ansträngningar i att göra lite efterforskning. Om du gör det så är chanserna mycket större att du i slutändan är nöjd med resultatet.

Med det breda utbudet av byggföretag att välja mellan, så kan det vara hjälpsamt att fråga vänner eller kollegor om deras åsikter. Du kan få reda på en massa information om byggföretag i landet och chanserna är att den här informationen kommer göra valet lättare för dig angående vem du ska anlita. Allt som allt, se till att leta byggbolag på nätet med bra recensioner, då är chanserna högst att allting blir bra i slutändan.

Ett bra byggbolag erbjuder olika sorters hantverkstjänster såsom att: Reparera murar, dagvatten dränering, offentliga vägar m.m. Detta är ett par faktorer du bör tänka över innan du hyr rätt byggbolag oavsett vilket land du är i.

Anlita rätt byggföretag för renoveringen eller husprojektet

Oavsett om du är en husägare som vill bygga om eller renovera, eller om du är en designer som överväger vilket byggföretag du vill arbeta med, så är det lika viktigt att du gör ett bra val. Hemligheten är att balansera kostnaderna mot en låg risk för krångel, något som kan visa sig vara svårt i byggbranschen. Det är dock möjligt när du känner till och förstår processen. Här är sex tips på hur du skall tänka när du väljer byggföretag:

6 tips på hur du väljer byggföretag till ditt projekt

 1. Läs alla kontrakt noggrant. Det största tecknet eller anvisningen på att ett företag är professionellt är hur väl deras kontrakt utformats. Du kan få en uppfattning om huruvida de anställer folk som gör hela jobbet eller om du själv kommer få göra grovjobbet.

2. Ta reda på hur de sköter kommunikationen. Med vissa företag är det en verklig utmaning att ens hitta någon att prata med som vet något om ditt projekt. Du behöver en entreprenör som är tillgänglig och som har tid att prata med dig och informera dig.

3. Titta på deras pågående och färdiga projekt. Det är självklart att du skulle vilja titta på några av deras slutförda uppdrag och det är verkligen en viktig del i processen. Din egen undersökning bör dock inte sluta där, utan be att få se några av de projekt de arbetar med för tillfället eftersom du kommer att kunna se hur väl deras arbetsplatser är organiserade. Genom att se dem i arbete får du en god uppfattning om hur väl de kommer att arbeta på ditt projekt.

4. Undersök vad deras specialitet är. Vissa byggföretag specialiserar sig på vissa typer av byggprojekt. Fråga dem specifikt om de gjort något tidigare jobb som liknar det du vill ha och be om att få se den färdiga produkten av det arbetet. Försök att mäta eller uppskatta hur mycket erfarenhet de har av att arbeta med den typen av uppgifter eller projekt du ber om innan du undertecknar något avtal.

5. Kontrollera deras ansvarsnivå. Byggföretag bör upprätthålla minst 6 miljoner kronor eller mer i allmän ansvarsförsäkring om de ofta arbetar på stora projekt. Säkerställ också att de har försäkrat samtliga anställda med arbetsskadeförsäkring. Det skadar inte heller att begära att få se certifikaten eftersom vissa företag bara berättar vad du vill höra, och inte hela sanningen.

6. Fråga om de verkligen har tid att hantera ditt projekt utöver allt annat de arbetar på. Be om en specifik tidsplan. De flesta företag har flera projekt i gång samtidigt, och det är tråkigt om ditt projekt skulle dra ut på tiden för att de inte har tillräckligt med tid för det. Kanske håller de precis på att avsluta ett projekt och ditt projekt kommer precis i rätt tid? Det vore förstås det bästa tänkbara scenariot.

Avslutningsvis

Det finns många byggföretag att välja mellan när det är dags för dig att bygga något, oavsett om det är ditt drömhus eller det lyxigaste hotellet på planeten. Det viktigaste är att tänka igenom allt noggrant och försöka lista ut vilket företag som kommer göra det bästa jobbet. Kom ihåg att det kanske inte alltid är till det lägsta priset. Leta efter högkvalitativa byggföretag och be dem om en offert. Du kanske hittar flera företag som är jämförbara i kvalitet men kan få något bättre pris hos någon av dem. Undvik alla företag som ger ett exceptionellt lägre bud än alla de andra.