Smarta tips vid renovering av badrum

tips för renovering av badrum i natursten

Funderar du på att renovera ditt badrum? Behöver du en varm dusch för att tvätta bort dagens stress och intryck? Gå raka vägen till ditt badrum som fungerar som en lite märklig, men ändå effektiv, fristad från världens elände och svårigheter. Nu ska vi förstås inte lägga alltför stor press på badrummet, men det spelar faktiskt en viktig roll i våra liv och förtjänar därför samma uppmärksamhet och känsla för detaljer som allt annat.

Tips för renovering av badrum

Om du är trött på hur ditt badrum ser ut kommer här några på tips på vad du kan göra för att uppdatera det lite. Ett komplett badrum måste kunna tillgodose dina fysiska såväl som dina spirituella behov. Om du funderar på att göra förändringar i ditt badrum, kolla gärna duktiga Snickare i Visby för badrumsrenovering på Gotland.

1. Inventarier

När du väljer inventarier, se till att de både är vackra och praktiska. Du kan t.ex. välja ett fristående handfat i stället för en kommod. Ett klassiskt badkar med tassar skänker också karaktär till ett badrum. Du kan även få härliga, uppfriskande “regnskurar” i duschen med en särskilt duschmunstycke.

2. Golv

Golvet är en väldigt viktig del i ett badrum. Du måste välja ett som är både tåligt och hållbart och som samtidigt ser bra ut. Välj mellan keramik, marmor eller stenplattor eftersom de är vattenavvisande. Du kan installera värmeslingor under det för att få en varm yta på golvet. Ett alternativ är att använda ett trägolv som får döljas med t.ex. mattor eller annat, det ger en annan värme än kall marmor och sten.

3. Spegel

Vilket badrum är komplett utan en elegant spegel? En fin spegel ovanför handfatet blir en bra fokus och mittpunkt i badrummet. Du kan även ha en sminkspegel monterad ifall du behöver det. Det kan också vara en bra tidsbesparande idé att montera en upplyst spegel i duschkabinen att använda till rakning och annat så att du får bästa möjliga resultat.

4. Badkar

Badkar är den ultimata lyxen i ett badrum så om du har plats för det ska du definitivt överväga att skaffa ett. Ett vanligt 150 cm-badkar duger gott och väl och det ger tillräckligt med utrymme att sträcka ut sig på och fungerar även att lägga upp fötterna på. Och det är inte tillräckligt djupt för att vara en potentiell fara. Köp ett som har stöd för ryggen, eller med en vinklad kortsida så att du får nackstöd. Har du plats för ett smalt badkar, köp en med extra djup.

5. Utnyttja utrymmet optimalt

Med detta menar vi att t.ex. använda utrymmet mellan väggreglar genom att göra om dem till inbyggda höga skåp för förvaring. Du sparar inte bara golvutrymme utan det ser också bra ut. Gör skåpet minst 7 cm djupt och se till att dörren har samma färg som väggen så att de smälter samman.

6. Ljussättning

Det här är en viktig aspekt som kan förändra ett badrum på många sätt, t.ex. kan man få badrummet att se större ut. Skaffa halogenspotlights, väggkandelabrar och liknande. Du kan också installera dimmer för stämningsbelysning och för att spara el.

7. Designa din dusch

I stället för en duschkabin, som kan vara lite väl instängt, kan du överväga en mer öppen dusch. Se bara till att duschen har ett välutformat dräneringssystem och att du installerar en takdusch som inte strittar så mycket så att området utanför duschen förblir torrt.

8. Integrera lyx

För en fullständig makeover kan du lägga till några lyxiga detaljer såsom doftljus, TV, musikanläggning eller varför inte en eldstad om du har plats för det. Köp frottéhanddukar eller en stoppad stol för en mysig hörna i badrummet. Gör det till en privat oas dit du kan ta din tillflykt.