Lägga trägolv – högre klass på ditt hem på ett naturligt sätt

anlita en snickare för att lägga trägolv

Därför bör du lägga trägolv

Att kunna inreda sitt hem med trägolv är en himmelsk känsla. Du får uppleva det sköna lugnet från naturen samtidigt med charmen av de vackra inslagen i träet och dess unika design. Det finns en uppsjö av olika trägolv att välja på, i olika designer, texturer och färger o.s.v. De får ditt hem att kännas annorlunda och får dig att känna dig annorlunda. De är lätta att hålla rent, och lätta att installera, så detta är framtidens golv i designvärlden. En investering som är värd att investera i.

Fördelar med inreda hemmet med trägolv?

  • Ger långlivad skönhet och elegans till ditt hem
  • Lätta att rengöra (och med få kemikalier)
  • Undviker att samla upp damm och är därför det bästa valet för en dammallergiker
  • Är skonsamma p.g.a. dess mjukhet mot dina ben och leder jämfört med stengolv eller kakel
  • Det är klart bäst för miljön. Inga skadliga kemikalier frigörs då man tillverkar trägolv, såsom koldioxid
  • Sist men inte minst, det bidrar verkligen till att göra hemmet mer elegant

I större fastigheter gör sig trägolv bäst. Därför väljer många nya husägare nu för tiden att satsa på denna sorts golv när de skapar sitt drömhem. Feedbacken som många ger är god, det krävs lite tid att underhålla dem och installera dem, samt att de ser riktigt bra ut i hemmet. I och med att trägolv i hemmet är en växande trend har det lett till ett ökat pris, ibland blir de lite dyrare än andra sorters golv. Men varför inte investera den pengen och njuta av lyckan trägolvet som just installerats i ditt hem ger dig för resten av livet.

Att installera trägolv

En riktig installation av ditt trägolv leder till en lång livslängd och ökar värdet på ditt hus. Det är en väldigt enkel process för din del. Det enda du behöver göra är att välja ut den perfekt designen på ditt trägolv och lämna resten åt din golvläggare eller snickare, en snabb och enkel process för hen med. Dessutom helt utan byggdamm! Äntligen har du fått det perfekta golvet du alltid velat ha. Man kan installera sitt trägolv på olika sätt beroende på hur rummet ser ut och allt som kommer med det, samt hur husägaren själv vill ha det.

Lackering av trägolv

Man lackar ett trägolv främst för att bibehålla dess skönhet, kvalité och förlänga livslängden.

Varför är det så viktigt att lacka och lacka om det?

  • Lacket skyddar golvet mot skador från hård hantering
  • Det görs för att förhindra att en del av träet reser sig och skapar en tuff yta
  • Det framhäver träets naturliga färg

En omlackering gör för golvet vad en doktor ibland kan göra för en sjuk patient. Det är en enkel process, både applikationen av lacket samt slipningen av golvet. Detta kan göras utan mycket arbete från din sida – ring helt enkelt din golvläggare eller snickare och hen kan göra det åt dig. En omlackering eller installation av ett trägolv görs på ett sätt som minimerar damm och som skapar väldigt lite stress för dig. En bra snickare i Visby kan se till att ditt golv hålls i bästa skick, behållandes dess elegans, skönhet och perfektion.

Framför allt så kan du med en omlackering förändra ditt golvs utseende, kanske med färgade delar, en akryllack istället, ett färgbyte etc. utan att du förstör trägolvets styrkor och andra egenskaper.

Gör om i ditt hem genom att installera de där trägolven du alltid velat ha, de som du vet passar allra bäst in i ditt hem.